4 Regiodagen bij de boer: daar moet het gebeuren!

0

Na de eerste succesvolle ‘Regiodag melkvee’ vorig jaar zomer in Vorden, borduurde Agrio voort op dit unieke concept. Dit jaar met vier Regiodagen, bij vier gepassioneerde melkveehouders in alle vier de gewesten van het land. U kent het wel: Oost west, thuis best… bij de boer, want daar moet het gebeuren!

Op achtereenvolgende dinsdagen in mei en juni waren prachtige melkveebedrijven in Schalkhaar (GD), Lage Mierde (NB), Rottum (FR) en Weesp (NH) het decor voor de Regiodagen melkvee 2017. Voor de deelnemende partners een uitgelezen kans om door middel van workshops hun bekendheid in de regio’s te vergroten en nieuwe contacten te leggen. Namens Agrio’s regionale landbouwvakbladen, Vee & Gewas, Stal & Akker, Veldpost en Agraaf, werden melkveehouders en hun medewerkers uitgenodigd voor een leerzame dag. Dit jaar stond het thema ‘Beter voer(en)?!’ centraal. De bezoekers kregen inzicht en praktische tips van de partners en regionale sprekers over grassoorten, onkruidbestrijding, SmartGrass, voederconversie en inkuilen. Voor de melkveehouder de perfecte gelegenheid om zo laagdrempelig mogelijk in zijn eigen omgeving, regionaal en bij de boer, kennis op te doen.

Het goed gevulde programma van deze dagen is in geur en kleur en in weer en wind beleefd. Met alle zintuigen op scherp en een betrokkenheid bij de alledaagse praktijk. Zo stonden de leergierige veehouders ’s ochtends in het grasland om verschillende gras- en onkruid soorten te inspecteren en belandden zij later in de middag op de voergang voor een workshop over het verbeteren van fosfaatefficiëntie. Agrio ontving als organisatie vele positieve reacties van de bezoekers: “Een leerzame dag in een uitdagende omgeving mogen ervaren” en: “Het programma vonden we super interessant en met een vol hoofd hebben we de dag verlaten”.

Met de ervaring die we hebben opgedaan, gaan we dit grote succes in 2018 voortzetten. Hopelijk met nog meer melkveehouders maar wel met dezelfde saamhorigheid. Een persoonlijker programma, interactie tussen partner en boer en bovenal… wat de boer wil! Commerciële praatjes, daar prikken zij feilloos doorheen. Zij willen een inhoudelijk verhaal met talloze tips. Profileer zo uw bedrijf en zorg ervoor dat ze uw naam onthouden. Meeliften op groeiend succes? We gaan graag met u in gesprek.

Lees ook het artikel: Regiodag: machtig mooi!

Categorieën Algemeen, Events

Tags regiodag melkvee, regio-events, workshops

Reacties Nog géén reacties


Plaats een reactie

Nog geen reacties