De populariteit van online video

0

Denk nog eens terug. Het jaar 2000. Een periode waarin internet sterk in opkomst was. Een periode waarin iedereen nog zat te hakkelen met traag internet, onstabiele verbindingen en meters kabel. En dan heb ik het nog niet eens over de beperkingen die je had met inbelverbindingen.

Wie kan er tegenwoordig nog zonder internet? Het is bijna net zo vanzelfsprekend als water uit de kraan. Maar nog maar amper 2 decennia geleden zaten we nog te hakkelen met traag internet, instabiele verbindingen en meters kabel. En dan heb ik het nog niet eens over de beperkingen die je had met inbelverbindingen. We hebben wat ontwikkelingen meegemaakt. Ik mocht mijzelf gelukkig prijzen dat ik in 1998 de beschikking kreeg over breedband internet, via de coaxkabel. Snelheden die je niet voor mogelijk hield, 15 kb per seconde! Een mp3tje had je in een kwartiertje binnen!

Zo rond 2000 was het ook steeds gebruikelijker dat je als bedrijf een website had. Een digitaal visitekaartje in het begin, maar steeds uitgebreider en beter benut bij iedere nieuwe versie. Zo'n tien jaar later kon je er echt niet meer omheen; een béétje bedrijf had een website.

Inmiddels zijn we weer een flink aantal jaren verder en is veel techniek inmiddels gemeengoed geworden. Data of verbinding is veel minder een issue. Ook op het platteland ontstaan volop initiatieven om snel internet te realiseren. We gaan niet meer online, we zijn allemaal al online. En anno 2018 mag een video eigenlijk niet meer ontbreken op je website.

Enkele feiten op een rijtje.

In 2021 wordt per maand 5 miljoen jaar aan video bekeken (Cisco)

Live video groeit met een factor 15, in 2021 bestaat 13% van het internetverkeer uit live video (Cisco)

69% van de wereldwijde bevolking kijkt online video, 86% van de personen tussen de 18-26 jaar (eMarketer)

100 miljoen uur aan video wordt dagelijks op Facebook bekeken (Social Media Today)

Video content op social media wordt 1200% meer gedeeld dan afbeeldingen met tekst (Forbes)

96% van de kijkers vindt een video waardevol in de afweging om een product te kopen (Vidyard)

Vier van de vijf millenials bekijkt eerst een video voor aankoop (Social Media Today)

Een video op een landingspagina zorgt voor een stijging van de conversie tot 80% (Forbes)

97% van de bedrijven die how to video's of video's inzetten die hun product toelichten, vinden dat (potentiële) klanten hun dienst of product beter begrijpen (Optinmonster)

83% van de bedrijven die video inzet, geeft aan dat ze een goede ROI hebben (Dreamgrow)

Is video nog geen onderdeel van je marketingplan? Onderschat de kracht van een goede video niet. Die kan net als een website zeer functioneel zijn, zowel via de website als social media. Je wordt beter gevonden op zoekmachines (Google nr. 1, YouTube nr. 2), krijgt meer interactie en zorgt voor meer engagement. De visualisatie en authenticiteit is de kracht van een video.

Als videoproductieafdeling ontdekken we dagelijks het effect van video en wat het kan betekenen voor bedrijven. Contact ons, we maken graag tijd én een mooie video voor je!

Categorieën Video, Videoproductie, Algemeen, /website

Tags video, videoproductie, media, website, vroeger, internet, zoekmachine, social media, facebook, google, youtube

Reacties Nog géén reacties


Plaats een reactie

Nog geen reacties