Ik wil een proefnummer Ik wil me abonneren Ik wil media advies

Dé ideale lengte van een artikel…

…die bestaat niet. Maar het is wel één van de dingen waar mensen het vaakst naar vragen als ze beginnen met het schrijven van artikelen. Dat terwijl de lengte van een artikel juist één van de dingen is die er het minst toe doet, want lengte zegt bar weinig over de nieuwswaarde of de kwaliteit van een artikel. En uiteindelijk bepaalt dát het succes van een artikel.

Vierkante video doorbreekt traditie

Vroeger zeiden ze het al, als je te vaak naar 'het kastje' (TV) kijkt, krijg je vierkante ogen. Een goede reden om er op uit te trekken en naar buiten te gaan. Actieve ontspanning. Maar die term komt tegenwoordig weer voorbij, hetzij in een iets ander jasje! Facebook, Instagram en LinkedIn vertonen vierkante video's.

Luister jij nog naar je klant?

Luisteren. Dat is toch wel de boodschap die ik (weer) meekreeg van de 20e editie van het Senefelder Misset Seminar. Alle vijf sprekers op het podium bevestigden het alom bekende: luisteren (naar je klant) is de beste manier om erachter te komen hoe en waar je moet veranderen en innoveren. 

Voor het hoogste bereik in agrarisch Nederland

Agrio is een veelzijdig en bloeiend mediabedrijf en staat dicht bij de boer. We weten exact wat er leeft in agrarisch Nederland. Dankzij een onafhankelijke en kritische verslaggeving worden boeren crossmediaal voorzien van hoogkwalitatieve vakinformatie die hen ondersteunt bij de bedrijfsvoering. Voor de agribusiness zijn we de toonaangevende crossmediale aanbieder van media- en marketingoplossingen.  

Regionale vakmedia

De vier onafhankelijke regionale landbouwvakbladen zorgen voor redactioneel maatwerk per regio, met een totaalbereik van geheel agrarisch Nederland.

Een unieke combinatie van regionaal en sectoraal nieuws en een onmisbare informatiebron op de boerenkoffietafel. 

Effectieve doelgroepbenadering 

Agrio beschikt met de Agrio’s Agrarische Database (AAD) over ruim 54.000 actuele agrarische adressen van de volledige Nederlandse agrarische markt een een veelheid aan bedrijfsspecifieke kenmerken. Onze media zijn op diverse manieren in te zetten om met een gerichte doelgroep in contact te komen. Ook ons team Database & Services is hierbij graag van dienst. 

Sectorale vakmedia

De sectoren melkveehouderij, akkerbouw, varkenshouderij, pluimvee en mechanisatie worden op maat bediend met vijf sterke merken. Relevant sectornieuws wordt door onze onafhankelijke redactie uitgeserveerd in de sectorale vakbladen, websites, nieuwsbrieven, contest en evenementen. Elk met een eigen karakter en dynamiek.

Akkerbouw


Akkerwijzer Sector Vakblad


Akkerwijzer.nl Sectorwebsite


Akkerwijzer.nl Nieuwsbrief


Akkerwijzer Kennispartner


Topbodem Contest


Varkenshouderij

Pig Business

Onafhankelijk vakblad voor de varkenshouder

Hét toonaangevende vakblad voor de varkenshouder geeft inzicht in complexe vraagstukken en scherpt de ondernemersvisie aan. Pig Business is opiniërend, eigenzinnig en geeft stof tot praten.


Pig Business Sector Vakblad


Pigbusiness.nl Sectorwebsite


Pigbusiness.nl Nieuwsbrief


Pig Business Kennispartner


Pig Business thema-avonden Event


PigBusiness Evenementen Event


Regionale Landbouwbladen

Met de vier regionale landbouwvakbladen staan we dicht bij de boer.

Vier onafhankelijke landbouwvakbladen - Vee & Gewas inmiddels al 30 jaar - die de basis vormen en waar we terecht trots op zijn. De reportages bij collega’s om de hoek, de aankondigingen van open dagen, de ‘vertaalslag’ van het landelijke nieuws en het nieuws uit de buurt hebben de bladen een vaste positie bezorgd aan de boerenkoffietafel.

Agrio's Agrarische Database

Agrio beschikt met AAD (Agrio’s Agrarische Database) over een interessante database met hierin de volledige Nederlandse agrarische markt en een veelheid aan bedrijfskenmerken. Agrio bouwt aan een over-all database waarin meerdere databronnen met daarin het leesgedrag aan AAD worden toegevoegd. AAD, het kloppende hart van Agrio, biedt daarmee nu al volop mogelijkheden. AAD bevat ruim 54.000 actuele adressen, waaronder nagenoeg alle Nederlandse boeren, met al hun bedrijfsspecifieke kenmerken. 

Geselecteerde adressen huren of kopen op basis van uw criteria

Voor éénmalig gebruik kunt u adressen huren. De adressen worden geselecteerd op basis van uw criteria. Het verkrijgen van additionele gegevens behoort ook tot de mogelijkheden. Wilt u een adressenbestand vaker gebruiken? Dan kunt u ervoor kiezen een adressenbestand te kopen.

Verhoog het rendement van uw marketingcampagne

De ervaring leert dat een actieve nabelactie door het callcenter een belangrijk onderdeel is om het rendement van een marketingcampagne te verhogen. Het callcenter heeft de expertise, ervaring en affiniteit met de agrarische sector om uw producten en diensten een extra verkoopimpuls te geven.

Media & Design

De grafisch vormgevers, webdevelopers, illustrator en videospecialisten zijn dagelijks actief in hun vak. Voor Agrio, maar ook voor onze relaties. Een bedrijfsvideo, testimonial, marketingconcept, magazine of responsive website? Geen probleem, maken we voor u! En graag denken wij met u mee om uw boodschap optimaal en creatief bij uw doelgroep te krijgen, want daar gaat het om. Maak kennis met de afdeling Media & Design!

Grafische vormgeving

Ontwerpen met gevoel voor kleur en detail in de breedste zin van het woord.

Of het nu gaat om brochures, folders, huisstijl, beletteringen of andere visuele communicatiemiddelen, niets is te gek voor de grafische vormgevers van Agrio.

Fotografie

Onze fotografen zorgen voor een pakkend beeld op uw website of drukwerk

Zorg voor een professionele uitstraling door middel van uw foto's. Een goede foto maakt het verschil en heeft alle elementen om uw boodschap optimaal in te vullen, voor uw website, drukwerk of andere communicatie.

Overig Online + Specials

Landbouwagenda.nl bundelt op overzichtelijke wijze alle evenementen. Landbouwfilmpjes.nl is een prachtig free publicity kanaal. Boer & Bouw is een toekomstgericht magazine voor de agrarische ondernemer. Vork brengt meningen en opinies over voedsel, voedselproductie en voeding.

Delen, plannen en promoten van uw activiteiten

De meest complete online agenda van agrarisch Nederland maakt dat ú uw activiteiten perfect kunt plannen. U ziet hier in één oogopslag of er nog ruimte is voor een open dag, of waar de beurzen zijn. Het maakt Landbouwagenda.nl tot een ideaal planmiddel. Met deze goedbezochte digitale agenda bent u bovendien optimaal zichtbaar.

24/7 landbouwgerelateerde filmpjes, audio-opnames en foto's

Een prachtig free publicity kanaal waar volop, eenvoudig en snel foto- en videomateriaal wordt gedeeld. De site heeft een onderverdeling in categorieën, een weblog en de mogelijkheid om foto’s, geluiden en documenten als werktekeningen, schetsen, folders en handboeken te presenteren, bekijken en bespreken. Er wordt veelvuldig van het chat- en community gedeelte gebruik gemaakt en er zijn regelmatig acties en foto- en videowedstrijden.

Jaarlijkse specialistische uitgave

Zaterdag 1 december 2018 verschijnt het vakblad Boer & Bouw. Deze jaarlijkse specialistische uitgave bevat een schat aan actuele informatie over het moderne bouwen en alle daarmee samenhangende informatie. Het thema wordt crossmediaal geïntegreerd in de vakbladen, sectorwebsites en –nieuwsbrieven.

Prikken in de voedselketen

Vork is een platform over en voor mensen die betrokken zijn bij de voedselketen. Vork wil met meningen en opinies over voedsel en hoe onze voeding tot stand komt ‘prikken’ en tot nadenken aanzetten, die verder gaat dan de waan van de dag. Anders gezegd: De missie van Vork is het duiden van meningen, stellingen en standpunten en op metaniveau het signaleren van ontwikkelingen in het debat over voedsel.

Postadres:
Postbus 168
7040 AD ´s-Heerenberg

Bezoekadres:
Handelsweg 2
7041 GX ´s-Heerenberg

 • +31 (0) 314 - 68 44 48
 • +31 (0) 314 - 68 20 08
 • +31 (0) 314 - 68 22 79
 • +31 (0) 314 - 35 99 78
 • +31 (0) 314 - 68 22 93
 • +31 (0) 314 - 68 20 08
 • +31 (0) 314 - 62 64 35
 • +31 (0) 314 - 68 20 08
 • +31 (0) 314 - 68 44 48
 • +31 (0) 314 - 68 20 08
 • +31 (0) 314 - 62 64 31 (print)
 • +31 (0) 314 - 62 64 32 (online)
 • +31 (0) 314 - 35 99 78
 • (print)
 • (online)
 • +31 (0) 314 - 62 64 37
 • +31 (0) 314 - 68 20 08

Postadres:
Postbus 106
7040 AC ´s-Heerenberg

 • +31 (0) 314 - 62 64 38
 • +31 (0) 314 - 35 99 78
 • Volg A12 Arnhem richting Oberhausen (D)
 • Grensovergang
 • Neem afslag 's-Heerenberg / Emmerich
 • Ga rechts richting 's-Heerenberg
 • Grensovergang
 • Ga linksaf op de rotonde (2e afslag)
 • Neem tweede weg rechts (Goorsestraat)
 • Neem eerste weg rechts (Handelsweg)
 • Het eerste pand aan de rechterzijde is Agrio
 • A18 Afslag Doetinchem Centrum / Zeddam
 • Richting Zeddam
 • Door Zeddam richting ´s-Heerenberg
 • In ´s-Heerenberg 2x rotonde rechtdoor (half rond)
 • Neem eerste weg links (Goorsestraat)
 • Neem eerste weg rechts (Handelsweg)
 • Het eerste pand aan de rechterzijde is Agrio