achtergrond afbeelding

De impact van video

Verrijk je marketing met video

De afgelopen jaren is de populariteit van video ontzettend toegenomen. Dat is ook logisch, want of je nou iets uit wilt leggen, een product wilt laten zien of je bedrijf wilt presenteren: video is het allerbeste middel om jouw boodschap te visualiseren. Het stelt je in staat om jouw verhaal een levensechte beleving te communiceren, thuis bij de boeren op de bank. Fantastisch toch?

Via onze mediamerken kun je met het kennispartnerschap je content verrijken met diverse video’s: Youtube-content, productvideo’s, bedrijfsfilms, Q&A’s, reportages, uitlegvideo’s, webinars, van alles is mogelijk. Maar wist je ook dat wij een eigen Agrio Youtube-kanaal hebben met maar liefst 86.341 abonnees en +83 miljoen views? En een Youtube-kanaal voor Trekkerweb met een verpletterende 220.581 abonnees en meer dan 212 miljoen views?

Ben jij klaar om de starten met video-content?

Vraag het onze media-adviseurs!

Videoproducties productvideos Youtube-series

Help je klant om jou te vertrouwen

Klanten worden steeds kritischer. Producten worden allang niet meer ‘zomaar’ gekocht - zeker niet met de investeringen die soms in de agrarische sector moeten worden gedaan. Als iemand iets koopt, wil hij het bedrijf kennen, vertrouwen hebben in hun producten en service en overtuigd zijn dat deze oplossing hem helpt bij zijn probleem. Op al deze eisen kun je inspelen met het middel video: laat letterlijk zien wie je bent, presenteer aan de klant dat je hun probleem begrijpt door het uit te leggen, en neem hem mee in de uitleg hoe je dit probleem kunt aanpakken.

Video stelt je in staat om jezelf te presenteren als autoriteit en helpt je om het vertrouwen te winnen van jouw potentiële klanten. Zeg nou zelf: zou jij eerder iets kopen op basis van een platte tekst in een brochure of een vriendelijk persoon die jou in een video verder helpt bij jouw vraagstuk?

De kracht van video zit ‘m in de voorbereiding

Als je een huis gaat bouwen wil je graag eerst weten wat het uiteindelijk ontwerp is, zodat je zeker weet dat elke muur die je plaatst direct goed staat. Dat geldt ook voor een video-strategie: het is belangrijk om eerst goed te weten wat voor eindproduct je nodig hebt voordat je start met filmen om ervoor te zorgen dat jij echt de video krijgt die jou verder helpt bij je marketingdoelstellingen.

Dat betekent een duidelijk plan van aanpak met een concept, een script en een publicatieplan. Onze marketing en video-afdeling helpt je daar graag bij.

Vraag ons gerust!

Spar met ons mediaproductie team

Communiceer jouw video gericht aan je doelgroep

Ben jij opzoek naar melkveeboeren? Wil je iets vertellen aan pluimveehouders? Of toch akkerbouwers? Voor elke doelgroep hebben wij een mediamerk om jouw volgende potentiële klanten te bereiken. Zelfs op regionaal niveau kunnen wij door heel Nederland heen jou helpen je boodschap bij de juiste personen over te brengen:

Stem je video af op de behoefte van jouw doelgroep

Als mensen een oplossing zoeken voor hun probleem willen ze eerst meer informatie over het probleem en mogelijke oplossingen. In deze fase van het aankoopproces zitten zij dus absoluut niet op een messcherpe aanbieding van een product te wachten. Ga dus mee in het aankoopproces, en maak bijvoorbeeld eerst een verdiepende video over de oorzaak van het probleem, en volg ze vervolgens op met een video over hoe jij zou adviseren om dat probleem op te lossen. Zo win je dus in het begin het vertrouwen van de klant omdat je hen helpt bij hun probleem, waardoor zij in het vervolg van het aankoopproces eerder bij jou tot aankoop over zullen gaan omdat je inmiddels hun vertrouwen hebt gewonnen met je expertise.

Stem dus af op op de behoefte van het aankoopproces, oftewel de klantreis van jouw doelgroep: