Overname Ekoland

Agrio neemt Ekoland over

19 oktober 2022 Bedrijfsnieuws

Per 1 januari 2022 neemt Agrio uit ’s-Heerenberg Ekoland over van Uitgeverij van Westering uit Baarn. Hiermee geeft Agrio een nieuwe krachtige impuls aan haar strategie om boerenerven toekomstbestendig te houden en maken.

Ekoland is al ruim 40 jaar het leidende onafhankelijke vakblad voor de biologische landbouw en aanverwante sectoren in Nederland en Vlaanderen. Agrio ziet Ekoland als een interessante en strategische aanvulling op het huidige mediapakket. De biologische sector heeft politiek gezien de wind mee. Voor een deel van de gangbare agrarische ondernemers is of wordt een biologische bedrijfsvoering een interessante bedrijfsstrategie. Met de overname van Ekoland komt die kennis en het netwerk van de biologische sector beschikbaar voor de andere klanten van Agrio. Daarmee geeft Agrio vanaf 1 januari 2022 een krachtige impuls aan haar Sterke Erven-strategie: nieuws en kennis aanreiken om boerenerven toekomstbestendig te houden en maken. Door de overname versterkt Agrio bovendien zijn positie als belangrijkste en grootste uitgever voor agrarisch Nederland.

Print en domeinnaam

De onderhandelingen tussen Uitgeverij van Westering en Agrio verliepen in een prima sfeer, mede doordat Jaap van Westering en Annemieke Praamstra, al sinds 1989 de drijvende krachten achter Ekoland, een sterke en als zodanig door haar achterban gedragen voorkeur hadden voor Agrio als nieuwe eigenaar.

Abonnees van Ekoland merken de komende tijd weinig van de overname, omdat de printuitgave wordt doorgezet. Agrio heeft de ambitie om het merk Ekoland ook als crossmediaal merk te gaan uitrollen. De domeinnaam www.ekoland.nl valt daarom wel onder de overeenkomst, maar de bestaande website niet. Door de overname ontstaan er voor relaties en adverteerders van Ekoland meer mogelijkheden om onder een grotere groep biologische boeren en omschakelaars onder de aandacht te komen.

Agrio

Agrio is een middelgroot mediabedrijf met ruim 70 medewerkers en biedt een toonaangevend, crossmediaal agrarisch portfolio. In de ruim 30 jaar dat Agrio bestaat bemachtigde het de positie van marktleider, met het hoogste bereik in agrarisch Nederland. Agrio wil boeren helpen, informeren en inspireren met haar mediamerken. Deze brede waaier aan uitgeefactiviteiten zorgt voor een kwalitatief en gevarieerd aanbod. Andere diensten zijn drukwerk, videoproducties en grafische vormgeving.

alt

Lees meer over Bedrijfsnieuws