achtergrond afbeelding

Kom je eens kennis maken?

Wij zijn Agrio

Agrio is voor boeren, en door boeren. Deze uitspraak is cliché, maar bij ons geldt het zeker. Bijna alle medewerkers zijn op de boerderij opgegroeid of hebben het boerenleven van dichtbij meegemaakt. Sterker nog, een aantal medewerkers combineert hun baan nog steeds met werken op de boerderij. Wij merken dan ook dat we dicht bij de boeren staan.
We kennen het boerenleven en weten wat er speelt.

Robert Ellenkamp hoofdredacteur Agrio

Onafhankelijk uit overtuiging

Juist om die reden ervaren wij dat onze abonnees loyaal zijn aan onze mediamerken. Dat zien wij terug in onze bereikcijfers, die elk jaar nog steeds groeien. Maar er is nog een andere belangrijke oorzaak: onze redactie. De redacteuren van Agrio zijn elke dag weer op zoek naar nieuws en kennis om de boeren zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.


Katalysator van dit succes is onze hoofdredacteur Robert, die je ongetwijfeld kent van zijn populaire columns. Robert hecht veel waarde aan journalistieke onafhankelijkheid en bewaakt deze
met hart en ziel.

Ruim 70-man sterk

Waar anderen het prima vinden dat commercie en redactie grenzeloos door elkaar lopen, willen wij transparant zijn in onze communicatie. Wij plaatsen alleen nieuws en andere informatie als het van belang is voor boeren. Daar zit de kracht van Agrio: wij durven met trots te zeggen dat wij een sterke relatie hebben met de Nederlandse boer. Wereldwijd! Bij Agrio werken we dan ook elke dag met meer dan 70 mensen aan deze relatie en onze missie: boeren toekomstbestendig te maken én te houden.

Onze media adviseurs
Boeren zijn de toekomst

De boeren zijn de toekomst

Wij staan met onze voeten in de klei. Tijdens gesprekken met boeren gaat het vaak over de problemen en uitdagingen waar de agrarische sector mee te maken heeft. Een wispelturige overheid met constant wisselende wet- en regelgeving, de druk vanuit de maatschappij, vaak gevoed door een veelal onjuist geschetst beeld: de zaken die spelen, kennen we allemaal. Maar hoe ga je daar als boer mee om?

Dit is een vraag die boeren tijdens gesprekken bij ons neerleggen. Deze vraag raakt ons. En wij voelen het als onze verantwoordelijkheid om hen hierbij te helpen. Daar hebben wij hard over nagedacht, onderzoek naar gedaan en diepe gesprekken over gevoerd. Mét resultaat.

Wij helpen met het best mogelijke middel

Wij willen de boeren helpen met het best mogelijke middel: kennis en informatie. Bijvoorbeeld over natuur, landschap, energie en regelgeving. Of ondernemerschap en alternatieve verdienmodellen. Optimalisatie van het vakmanschap en innovatie. De onderhandelingspositie, financieren en toekomstbestendig boeren. En natuurlijk communiceren met je omgeving. En over familie en opvolging.

Daarnaast willen we niet alleen de boeren sterker maken, maar ook hun directe omgeving. Zoals de partner en de kinderen. Want als er iets belangrijk is, dan is het wel het boerenthuis. Zij werken immers op hetzelfde erf als waar zij wonen. Daar waar alles bij elkaar komt. Het fundament van het boerenbestaan.

Dat fundament willen wij in zijn kracht gaan zetten. Werken aan families met een solide toekomst. Het erf van de boer zo sterk mogelijk maken. Dat is ons antwoord op de vraag van de boeren, en daarom gaan wij werken aan:

Sterke Erven Agrio

Help jij mee?

Zoals we je al eerder vertelden: het is onze missie om de boeren en hun omgeving toekomstbestendig te maken én houden. Help jij ons mee? Wil je bij ons aan de slag en onze nieuwste collega worden voor deze missie? Of kun jij een bijdrage leveren door bijvoorbeeld kennispartner te worden en jouw waardevolle kennis en expertise te delen? Of zie jij een andere kans om mee te helpen?

Schroom niet om te bellen om eens kennis te maken en ideeën uit te wisselen - of om gewoon eens een bak koffie te doen!